Algemene informatie over Curaçao

Curaçao biedt u een rustige alswel een actieve vakantie. Zon, zee, hagelwitte stranden, het hele jaar mooie temperatuur, tot rust komen en vooral genieten. Maar er is echter nog meer; Curaçao is een eiland met vele mogelijkheden zowel op het land als op en onder water; van luieren tot golfen, duiken, zeilen, mountainbiken, musea bezoeken, of het eiland verkennen.

klimaat

Curaçao heeft een tropisch klimaat met een altijd aanwezige passaatwind en een temperatuur van ca. 29 graden. De seizoenen kunnen worden verdeeld in de droge- en de regentijd. In de droge tijd valt er nauwelijks regen. In het regenseizoen, van oktober t/m januari, valt de meeste regen meest 's nachts. De buien duren nooit lang en zijn kort en hevig.

Vliegen

Curaçao, ongeveer 10.000 km van Nederland af, maar heel makkelijk te bereiken met KLM of TUI. Sommige vluchten gaan rechtstreeks, soms met een tussenlanding. In het laagseizoen kunt u soms een ticket boeken voor rond de 499/529 euro.

Duiken/snorkelen

Voor duikers is Curaçao een zeer gewilde duikbestemming. Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. Naast het resort bevindt zich een duikschool.

Golfen

Curaçao heeft een fantastisch klimaat en een perfecte atmosfeer om te golfen. De 18 holes golfbaan van Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort ligt naast de zee op de kliffen. Het is een prachtige 18-holes par-72 baan met fantastische vergezichten, blinde afslagen, interesse en geweldig mooie holes. Daarnaast bevindt zich op Curaçao nog de Curaçao Golf & Squash Club op Emmastad en de 18 holes golfbaan van het Hyatt Regency.

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam